Dzielimy się dobrym smakiem
Czas dla siebie
Dzielimy się pasjami
Dzielimy się wspólnym czasem
Sałatka z młodą cukinią
Składniki
  • 3 młode żółte cukinie, ok. 10–12 cm długości, pokrojone w cienkie plasterki lub kawałki
  • 1 czerwona papryka pokrojona w ćwiartki
  • Sałata
  • Garść młodego groszku w łupinach

Sos:

  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 łyżeczki octu
  • 3 łyżeczki oliwy z oliwek
  • Estragon

Podpiecz w piekarniku lub na grillu paprykę, cukinię i ząbki czosnku ze skórką. Po 15 min. zdejmij cukinię i czosnek. Najdłużej piecz paprykę, aż na skórce pojawią się pęcherze. Ostudź ją i obierz ze skórki, a następnie pokrój w cienkie paski. Podpieczoną cukinię pokrój. Czosnek wyciśnij ze skórki. Dodaj pokrojony młody groszek, sałatę i sos.

Inne potrawy z kategorii Sałatki