Dzielimy się dobrym smakiem
Czas dla siebie
Dzielimy się pasjami
Dzielimy się wspólnym czasem
Kurczak po meksykańsku
Składniki
  • 3 papryki
  • 2 piersi kurczaka
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • fasolka szparagowa
  • 2 cebule
  • 1 puszka kukurydzy konserwowej
  • 2 torebki ryżu błyskawicznego
  • 2 szklanki bulionu
  • papryczka chili
  • 4 jajka
  • Sól
  • Pieprz
  • Olej do smażenia
  • Kilka pędów szczypiorku

Paprykę oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w paski. Mięso pokrój w kostkę, a następnie posól, posyp przyprawą i pieprzem, odstaw na 15 min. Obsmaż na gorącym oleju i ugotuj ryż. W głębokiej patelni zeszklij pokrojoną cebulę, dodaj mięso, paprykę, ryż, czerwoną fasolę, kukurydzę, fasolkę szparagową; zalej bulionem i duś pod przykryciem do czasu zmięknięcia warzyw. Zdejmij pokrywkę i smaż jeszcze przez ok. 3 min. Podawaj z jajkami ugotowanymi na twardo i jasnym piwem.

Inne potrawy z kategorii Kurczak