Dzielimy się dobrym smakiem
Czas dla siebie
Dzielimy się pasjami
Dzielimy się wspólnym czasem
Pomidory z pastą
Składniki

Farsz:

  • 3 ugotowane na twardo i posiekane jajka
  • Cebula pokrojona w półksiężyce i zeszklona na maśle
  • 1 łyżka majonezu
  • Posiekana pietruszka
  • Koper
  • Szczypiorek
  • Pieprz
  • Sól
  • 4 twarde pomidory
  • 1 ząbek czosnku

Ugotowane na twardo, drobno pokrojone jajka wymieszaj z zeszkloną na maśle cebulką i szczypiorkiem. Dodaj łyżkę majonezu, pietruszkę i wymieszaj. Pomidory zalej wrzątkiem i obierz ze skórki, usuń gniazda nasienne i wysmaruj od wewnątrz roztartym czosnkiem. Pomidory wypełnij farszem jajecznym i posyp koprem. Najlepiej podawaj z obranymi i ugotowanymi szparagami.

Inne potrawy z kategorii Przekąski