Dzielimy się dobrym smakiem
Czas dla siebie
Dzielimy się pasjami
Dzielimy się wspólnym czasem
Gulasz z indyka z curry
Składniki
  • 70 dkg piersi indyka
  • 3 jabłka
  • 150 ml śmietany do zupy
  • 1 łyżeczka curry
  • Kilka gałązek dowolnych ziół
  • Makaron wstążki
  • Sól
  • Pieprz
  • Olej do smażenia

Mięso pokrój w grube paski, natrzyj solą, pieprzem i curry, odstaw na 20 min. Obierz jabłka, usuń gniazda nasienne, pokrój w ósemki. Olej rozgrzej na patelni, mięso wraz z jabłkami obsmaż. Przełóż do rondla, podlej kilkoma łyżkami wody, duś 10 min. Dopraw śmietaną. Podawaj z makaronem, posyp posiekanymi ziołami.

Inne potrawy z kategorii Indyk