Pokrój cebulę w piórka. Umieść 2 łyżki mąki na talerzu. Następnie dodaj 1 czubatą łyżeczkę papryki ostrej, jedną papryki słodkiej i pół łyżeczki mielonego kminku. Wymieszaj i obtocz zobu stron pokrojonego indyka (plastry o grubości maks. 1 cm). Strzep nadmiar mąki. Cebulę podsmaż na rozgrzanej oliwie, aż będzie przezroczysta (3–5 min.). Dodaj 1 łyżkę masła, a potem indyka. Podsmażaj przez 2–3 min. z każdej strony.
Glazura z octu balsamicznego: do małego rondla wlej 1/4 szklanki octu balsamicznego. Gotuj ocet, aż zmniejszy objętość o połowę (ok. 3–4 min.). Powinien być gęsty jak syrop. Usmażonego indyka połóż na talerzu, a na nim podsmażoną cebulkę i polej łyżką sosu balsamicznego.