Dzielimy się dobrym smakiem
Czas dla siebie
Dzielimy się pasjami
Dzielimy się wspólnym czasem
Ryba z orzechami i jabłkami
Składniki
  • 400 dkg kostki z filetów rybnych
  • 1 cebula
  • 4 łyżki posiekanych orzechów włoskich
  • 4 łyżki rodzynek
  • 3 kwaśne jabłka
  • 10 suszonych śliwek
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki mąki
  • Sok z cytryny
  • Kilka goździków
  • Pieprz
  • Sól
  • Olej do smażenia

Opłukane i osuszone kostki podziel na niewielkie porcje i skrop sokiem z cytryny. Następnie posyp solą, pieprzem, obtocz w mące, usmaż na złoto i przełóż do garnka. Dodaj sparzone rodzynki, pokrojone w paski śliwki i kawałki jabłek, posiekaną cebulę, masło, przyprawy. Podlej wszysko wrzątkiem i duś 1015 min. Pod koniec duszenia wsyp orzechy. Podawaj rybę z ryżem na sypko lub drobnymi kluseczkami oraz z sałatą lub cykorią.

 

Inne potrawy z kategorii Ryba