Dzielimy się dobrym smakiem
Czas dla siebie
Dzielimy się pasjami
Dzielimy się wspólnym czasem
Jajka po staropolsku
Składniki
  • 4 jajka
  • 4 kromki chleba razowego
  • 4 plastry szynki
  • 2 łyżki śmietany
  • natka pietruszki
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżeczka oliwy
  • Sól

Na patelni rozgrzej oliwę, włóż kromki chleba i obsmaż z obu stron. Na żaroodpornym półmisku, wysmarowanym masłem, ułóż chleb, przykryj plastrami szynki, posmaruj śmietaną i wstaw do nagrzanego piekarnika. Na patelni typu dołkownica stop masło, wbij jajka. Dalej usmaż, posyp solą i pieprzem, a następnie ułóż na kromkach chleba. Obficie posyp posiekaną natką pietruszki.

Inne potrawy z kategorii Z jajkiem