Dzielimy się dobrym smakiem
Czas dla siebie
Dzielimy się pasjami
Dzielimy się wspólnym czasem
Ogniste jaja
Składniki
  • 6 jajek ugotowanych na twardo
  • 4 łyżki oleju
  • 2 duże cebule
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka pasty z krewetek
  • 1 łyżeczka pasty chili
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • Szczypta mielonego imbiru
  • Cukier
  • Sól
  • Pieprz

Obrane jajka gęsto ponakłuwaj widelcem. W płaskim rondlu mocno rozgrzej olej, włóż jajka i usmaż je na złoty kolor i odcedź. Na łyżce oleju zeszklij drobno pokrojoną cebulę i czosnek, dodaj imbir i wymieszaj. Dodaj pastę z krewetek, chili, sos sojowy, gotuj 3 min., a następnie posłodź. Do rondla włóż jajka i gotuj na niewielkim ogniu 10 min. Po wyjęciu na gorący półmisek posyp solą i pieprzem.

Inne potrawy z kategorii Z jajkiem