Dzielimy się dobrym smakiem
Czas dla siebie
Dzielimy się pasjami
Dzielimy się wspólnym czasem
Grzybowy miks z drobiem
Składniki
  • 70 dkg mięsa drobiowego
  • 0,3 kg grzybów leśnych
  • 0,2 kg boczniaków
  • Duża cebula
  • Czerwona papryka
  • Wywar warzywny
  • Przyprawa curry
  • Sos sojowy
  • Sól
  • Kolorowy pieprz
  • Olej do smażenia

Grzyby leśne (koniecznie dobrze nam znane) oczyść i gotuj na wolnym ogniu 45 min., dolewając wywaru warzywnego. Cebulę pokrój w grubą kostkę i obsmaż z papryką oraz kawałkami dowolnego mięsa drobiowego. Dodaj 2 łyżki sosu sojowego i łyżeczkę przyprawy curry. Do smażącego się mięsa dolej ugotowane grzyby razem z wywarem, dodaj oczyszczone boczniaki. Duś 20 min. i dopraw do smaku solą oraz kolorowym pieprzem.

Inne potrawy z kategorii Kurczak